Ander Mirambell, 7è a la primera prova de la Copa Amèrica


Imatge de l’atleta a Whistler | AMV

 

L’espanyol ha deixat espurnes positives a Whistler, amb la seva segona millor sortida en aquesta pista dels últims quatre anys en la segona mànega, i una notable velocitat punta (140,3 km / h) a la primera.
Un error de pilotatge a la màniga definitiva ha llastat el seu resultat final, tot i que ha tret molt bones conclusions de cara al Mundial.
Redacció | 8/11/2018  13:50

Ander Mirambell ha conclòs en la setena plaça final (1:48.12, a 1,91″ del líder) la primera prova de la Copa Amèrica, celebrada ahir a la nit a Whistler.

El pilot espanyol ha compensat una mala arrencada a la primera cita amb un pilotatge molt fi i regular que li han valgut el 7è registre en el primer descens (53,98 “), tancat a més amb la quarta millor velocitat punta (140,3 km / h). En la segona, una excel·lent sortida (4,80 “) no l’ha portat a la remuntada després d’un un ensurt important entre les corbes 7 i 9, que ha afectat a la seva velocitat punta i al crono definitiu (54,14″).

Mirambell iniciava la primera baixada amb dificultats en la sortida (4,9 “): “He pujat al trineu com un sac de patates, però ho he aconseguit reconduir per pur pilotatge arribant a afinar en les traçades per marcar una punta de 140,3 (quart registre en la matèria entre tots els participants)”.

La setena posició en el primer descens abocava a Ander a la remuntada en el segon, una opció més que probable tenint en compte la seva magnífica arrencada (4,80 “), la seva segona millor a aquesta pista dels últims quatre anys: “Ha estat un crono inferior al de la Copa del Món de l’any passat, i això malgrat el llast físic que arrossego en forma d’edema de pubis i molèsties al maluc, i que tant m’estan afectant en aquest inici de campanya. El problema en la carrera ha estat de pilotatge, perquè encara que portava uns cronos excel·lents fins al revolt 6, a la 7 he colpejat amb el trineu l’interior del peralt. El cop ha complicat les següents, entrant tarda a la 9 i la 10 i arribant gairebé a tocar el sostre a la 11. Aquest llanci ha convertit la baixada més en una qüestió de supervivència que de velocitat, ja que fins al 13è viratge no he pogut recuperar la posició correcta sobre el trineu. “

Tot i els problemes, Ander ha conservat la 7a plaça final i acomiada la primera cita competitiva
de l’any amb les següents conclusions: “Estic descontent amb el resultat final i amb la manca de regularitat, però satisfet alhora perquè, en moments puntuals de la setmana, avui entre
ells, he demostrat que estem amb els millors. Ara toca treballar per ajuntar-ho tot, i més
si considerem que estem lluitant contra pilots que tenen potencial de top 15 en Copa
del Món, i això és per a mi el més significat del dia i la setmana, independentment del que
passi aquesta nit a la segona cursa. De cara a Park City m’agradaria afinar una mica més, perquè és un circuit que m’agrada i que em va bé. Però estem provant coses i traient
conclusions importants a Whistler pensant en el Mundial de març “.

La segona cita de la Copa Amèrica es disputarà al mateix traçat de Whistler aquesta mateixa nit
en el mateix horari (les 12.00h locals, les 21.00h a Espanya). Més informació en els comptes
de Social Media d’Ander Mirambell: Facebook, Twitter i Instagram (@anderskeleton).