Dimecres vinent arrenquen les obres de millora del tartan de la pista d’atletisme de l’Estadi del Congost


Imatge de l’estadi d’atletisme | AJM

 

El projecte d’actuació té un pressupost global de 409.330 euros i es farà en dues fases. En la primera fase, que comença el 2 de setembre, es realitzarà el gros important de l’obra, que consistirà en la renovació de tot el tartan, amb un pressupost de 300.000 euros. Restarà pendent una segona fase, que es farà més endavant, que preveu la construcció d’un carril de salt de perxa, la renovació de gran part del mobiliari esportiu, així com millores relacionades amb l’arbrat, la megafonia i la plataforma de foto-finish.

 




Redacció | 28/08/2020  13:00

L’Ajuntament de Manresa és a punt d’iniciar les obres d’adequació del paviment (tartan) de l’actual pista d’atletisme de l’estadi del Congost, situat a la zona esportiva del Congost. L’actuació es farà en una superfície total de 6.989 m2 i en dues fases, amb un pressupost total de 409.330 euros.

En la primera fase, que arrenca el proper dimecres 2 de setembre, es farà l’actuació més important que consisteix en la substitució del tartan de la pista, uns treballs que tenen un pressupost de 299.142,67 euros. Aquesta primera fase també inclou treballs de marcatge i senyalització, homologació de la federació, millora a l’arbrat i de l’equipament esportiu. Aquests treballs tenen una durada prevista d’uns 45 dies.

En la segona fase, que es farà més endavant, el projecte preveu també la construcció d’un carril de salt de perxa, la renovació de gran part del mobiliari esportiu i altres millores relacionades amb l’arbrat i la jardineria, la megafonia i la plataforma de foto-finish. Aquests treballs tenen un pressupost de 110.183 euros.

Així, les actuacions projectades són les següents:

 

Primera fase dels treballs

Renovació del paviment amb acabat de resines autonivellants de poliuretà bicomponent color blau.
Nou marcatge i senyalització de línies amb pintura de poliuretà
Homologació de la pista i control de qualitat
Millora de l’arbrat
Equipament esportiu

Segona fase dels treballs

Instal·lació d’un nou carril de salt de perxa orientat de sud a nord.
Instal·lació de nous cercles concèntrics de llançament de disc i de martell.
Instal·lació de nous cercles de llançament de pes.
Instal·lació d’una nova gàbia de llançament.
Instal·lació de noves taules de batuda de salt de longitud i triple salt.
Instal·lació de nous caixetins de salt de perxa.
Substitució progressiva de l’arbrat més pròxim a la pista d’atletisme
Subministrament i col·locació de nou matalàs de salt de perxa amb estructura de protecció d’acer galvanitzat.
Reubicació dels altaveus del sistema de megafonia.
Instal·lació d’una nova estructura per a control de temps.
Instal·lació de barana metàl·lica per a protegir la plataforma de foto-finish.

Una actuació molt reivindicada pel Club Atlètic Manresa

La millora d’aquestes instal·lacions és una actuació molt demanada i reivindicada pel Club Atlètic Manresa que, a banda de les dificultats per fer entrenaments de qualitat, el mal estat de la pista també havia impedit portar darrerament, a Manresa, grans competicions atlètiques.

A banda de resoldre el mal estat del paviment de la pista i el desgast de diferents elements esportius (cercles de llançament, taules de batuda, caixetins de salt de perxa i gàbia de llançament), el club manresà veu també la necessitat de construir un nou carril de salt de perxa amb orientació sud-nord, molt més favorable a la direcció del vent predominant i, per tant, més òptim per a l’assoliment de marques en aquesta disciplina.

Cal recordar que les darreres obres de substitució del paviment i d’alguns elements de la pista es van fer l’any 2007.

L’actuació global prevista també té l’objectiu de resoldre els problemes de caigudes de l’arbrat propers a la pista, especialment durant episodis de pluja intensa. La resina d’aquest arbres (pins), els excrements dels ocells i la humitat també havien contribuït al deteriorament més ràpid del paviment a la corba sud de la pista.

Un altre aspecte a millorar ha estat la megafonia de l’estadi, que havia provocat queixes dels veïns que viuen a l’altra banda del riu Cardener. L’actuació prevista preveu canviar-ne la seva ubicació per minimitzar les molèsties.

 




Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies