Imatge de Harding en una jugada del partit | XF – Gus Carrasco

Liga Endesa – Jornada 1
BAXI Manresa 70 – Lenovo Tenerife 89

Eli Mata | 30/09/2022  00:17

Primer partit de la temporada 2022-23 que s’ha jugat al Nou Congost davant del Lenovo Tenerife. Harding (17p, 14v),  Steinbergs (10p, 6reb, 11val) i Lee (12p, 4reb, 12val) han estat els més valorats. Pels tinerfenys, Fitipaldo, amb 15 punts, ha estat el més destacat.

El partit ha començat amb Badio, Harding, Valtonen, Lee i Hamilton a pista pels manresans. Per part dels illencs ho feien Huertas, Salin, Cook, Guerra i Doornekamp. Mal inici local, que veia com els aurinegres clavaven 3 triples consecutius abans Badio no assitís un alley oop a Lee, que es penjava de l’aro (2-9, 3′). Doornekamp repetia de tres i, aquesta vegada, responia Badio amb la mateixa moneda. Valtonen i Steinbergs acostaven als vermells (8-12) però el rival seguia anotant de tres. Ja al 6′ erraven el primer triple però Guerra aconseguia un 2+1 (10-18).

Els vermells ja estaven en bonus, a manca de més de 3 minuts, i els illencs només en portaven una. Trencava la sequera Bortolani amb un triple però als manresans els estava costant jugar al seu ritme i no eren massa reconeixibles. Pedro Martinez aturava el partit i canviava d’esquadra. Poc canviava res i el període acabava 15 a 22 pels visitants. Poca distància per la pluja de triples aurinegres vista al pavelló.

El segon quart arrencava millor pels interessos locals. Un 0 a 5 de sortida posava el 20 a 22 però no mostraven que encara estiguessin massa fins. Els rivals responien amb un parcial 6-0 i la distància retornava (20-28, 15′), que retallava Badio amb un triple. El quart era molt més travat i les defenses més agressives, encara que els visitants sempre trobaven un tir alliberat. En atac, els vermells no estaven especialment inspirats i seguien sense poder imprimir el seu ritme de joc.

Dos triples més dels aurinegres (Salin i Fitipaldo) tornaven a disparar l’avantatge i el tècnic local parava el partit (23-34, 16′). Tornant a pista, anotava Fitipaldo i responia Harding però no es veia un canvi. El rival seguia sumant amb facilitat i els locals augmentaven el compte de pèrdues i tirs errats (27-40, 19′). Al descans, el resultat era de 29 a 42.

La segona part començava amb un nou parcial illenc (29-48) que trencava Lee. Seguia la pluja de triples i només responia Lee (35-51, 23′). També seguien plovent les faltes personals locals i les pèrdues. Tot i la cistella de Vaulet, la resposta de Salin i Cook no permetia retallar i el partit es posava força costa amunt (37-55, 26′).

La banqueta vermella veia una tècnica per protestar i Harding, amb dos triples consecutius, dinamitava el joc i Txus Vidorreta aturava el joc (43-58, 27′). Tornant a pista, més faltes personals locals i la grada xiulant el triplet arbitral. Bortolani, amb un triple, retallava diferències (46-60, 29′). Abromatis, amb 5 punts, posava el +19 i quedava un minut per tancar el període, que acabava 50 a 65 pels tinerfenys.

L’últim i definitiu període arrencava amb un tir lliure de Sanli i una cistella de Vaulet assistida per Hamilton. Tornaven els triples aurinegres i Hamilton veia la cinquena falta, que l’enviava a la banqueta eliminat. La disparitat arbitral era manifesta i a aquestes alçades de partit, a manca de 7 minuts, el Manresa portava 23 faltes per 12 del Tenerife.

Perez i Steinbergs retallaven i dues cistelles de Huertas tornaven a deixar les coses igual (56-75, 35′). Dues tècniques a jugadors aurinegres els permetia retallar però el partit semblava perdut del tot, ja feia estona. Anotava Vaulet sota aro, no sense problemes, però sempre trobaven resposta (60-77, 37′). Amb el pas dels minuts, res canviava a pista i ara era Steinbergs l’eliminat per 5 faltes (res estrany, amb 26 faltes locals per 14 dels rivals). L’equip i l’afició ja buscaven que s’arribés al 40′ i que s’acabés l’agonia, les faltes xiulades a cada jugada i els tirs lliures visitants. Al final, 70 a 89. Un partit amb un bon rival, molt més treballat, i un triplet arbitral per oblidar.

El proper partit serà dissabte 1 d’Octubre a les 20:45 h. visitant el Coviran Granada al Palacio de Deportes de la capital nazarí.

FITXA TÈCNICA:

BAXI Manresa: Badio 7, Bortolani 7, Harding 17, Garcia 0, Steinbergs 10, Sagnia 2, Coulibaly 0, Valtonen 1, Vaulet 10, Lee 12, Hamilton 2, Pérez 2.
Entrenador: Pedro Martínez

Lenovo Tenerife: Jaime Fernandez 9, Sergio Rodriguez 0, Fitipaldo 15, Huertas 8, Salin 12, Diagne 6, Sastre 0, Abromaitis 11, Cook 12, Cruz 2, Guerra 5, Doornekamp 9.
Entrenador: Txus Vidorreta

Parcials:  15-22 ; 14-21 ; 21-22 ; 20-24