El BAXI Manresa es retroba amb la victòria davant un Bahcesehir College irregular

Imatge de Robinson i Olumuyiwa durant el partit | XF – Gus Carrasco

Basketball Champions League – Top16 – Jornada 4
BAXI Manresa 90 –  Bahcesehir College 72

Eli Mata | 15/02/2023  22:51

Quart partit dels setzens de final de la Basketball Champions League que s’ha jugat al Nou Congost davant del Bahcesehir College. Abans de la presentació dels equips, els jugadors visitants has desplegat una pancarta amb el lema: “Totes les víctimes que hem perdut, mai sereu oblidats”, en referència a les víctimes del terratrèmol que va tenir lloc la setmana passada al país. També s’ha guardat un minut de silenci abans de començar el partit. Robinson (18p, 9reb, 1ass, 22v) i Harding (16p, 3reb, 1ass, 13v), junt amb les 13 assistències de Dani Pérez, han estat els més valorats. Pels visitants, Morgan, amb 16 punts, ha estat el més destacat.

El partit ha començat amb Harding, Robinson, Jou, Geben i Pérez a pista pels manresans. Per part dels turcs ho feien Hall, Baygül, Gist, Smith i Candan. Intercanvi de cistelles inicial i cap dominador clar (6-5, 3′). Jou marxava a la banqueta amb dues faltes i un triple de Candan (el segon del seu compte particular) posava el 6-10 amb 4 minuts jugats. L’encert turc no acabava aquí i, clavant un parcial total de 0-9, Pedro Martínez havia d’aturar el joc (6-15, 5′).

Olumuyiwa trencava una sequera de més de dos minuts i Harding n’hi sumava dos més. Vaulet visitava la línia de lliures i acostava als locals a 4 punts (11-15, 8′). Un triple de Badio ho reduïa a 1 (14-15) però l’intercanvi posterior no canviava els avantatges (16-19, 9′). El tram final era un teva meva de Badio i Smith i el quart acabava 18 a 21.

El segon quart arrencava amb dos lliures de Steinbergs (20-21) i Geben es penjava de l’aro per capgirar (22-21). Era el moment més ofensiu dels locals, que així plantaven cara als triples dels turcs. Des del temps mort del tècnic manresà, el parcial acumulat era de 23 a 11. Quatre punts de Vaulet feien pujar el 33 a 26 a l’electrònic i el parcial de 27-11 feia que el tècnic turc aturés el partit.

Tornant a pista, Morgan, amb un 2+1, acostava als seus i Hall, amb una recuperació, els posava a només dos punts (33-31). Robinson tornava el +4 als locals i Ferrari anotava una bomba. Tot i que els atacs no eren tant fluids, Harding anotava el 39-31 i Steinbergs en sumava dos més. Robinson anotava sobre la botzina que marcava el descans, al que s’arribava amb un resultat de 43-35.

La segona part començava amb un triple de Hall, que neutralitzaven Geben i Harding (47-38). El pivot tornava a anotar per posar el +11 d’avantatge. Un triple de Vaulet posava la màxima distància (52-38) i els atacs vermells tornaven a ser més o menys fluids. També Harding anotava de tres i Robinson, després d’una recuperació, feia una esmatxada espectacular (57-38, 24′).

Els turcs anotaven dos tirs lliures i Robinson contestava amb un triple. Acte seguit, Dani Pérez robava una pilota a mig camp i l’assistia a Robinson que l’enfonsava a una mà (62-40). Aquesta assistència del base català era la que feia 12 en el seu compte personal en aquest partit. Morgan, amb un triple, trencava el parcial 7-0 dels locals. S’acostaven els visitants però no inquietaven al BAXI, que amb un triple de Steinbergs posava el +20 (67-47). El quart finalitzava 74-50 amb triple final de Ferrari.

L’últim i definitiu període arrencava amb intercanvi de tirs i atacs espessos a ambdues cistelles. El joc ja no era tant vistós i s’alentia. Les nombroses aturades per faltes, tècniques i altres decisions arbitrals feien que l’anotació fos minsa (78-57, 35′). Només quedaven cinc minuts de joc i el parcial era de 4-7.

Les següents possessions eren d’intercanvi de cistelles més o menys encertades i poc més passava en els darrers tres minuts de joc. Tirs lliures, jugades més o menys polèmiques, alguna que altra cistella i, al final, victòria per 90 a 72. Victòria balsàmica per un BAXI Manresa necessitat de victories i de bones sensacions.

El proper partit serà el dissabte 4 de març a les 18:00 h rebent el Carplus Fuenlabrada al Nou Congost.

FITXA TÈCNICA:

BAXI Manresa: Badio 9, Robinson 18, Harding 16, Jou 3, Garcia 0, Steinbergs 9, Sagnia 0, Ferrari 9, Olumuyiwa 2, Vaulet 12, Geben 12, Pérez 0.
Entrenador: Pedro Martínez

Bahcesehir College: Hall 5, Baygül 11, Morgan 16, Arslan 5, Ozdemir 2, Sonsirma 1, Blazic 2, Gist 2, Smith 15, Savas 0, Candan 11, Dogan 2.
Entrenador: Erhan Ernak

Parcials:  18-21 ; 25-14 ; 31-15 ; 16-22

Árbitres: Ademir Zurapovic (Bòsnia Herzegovina), Michal Proc (Polònia), Radomir Vojinovic (Montenegro).