El Cadet A del Bàsquet Manresa guanya un partit molt igualat a la pista del Coalci CB Sant Josep A

Imatge d’arxiu del partit de la lliga regular | XF – Gus Carrasco

CC CADET MASCULÍ PREFERENT A – SEGONA FASE – GRUP 01
Coalci CB Sant Josep A 63 – Bàsquet Manresa A 76

Redacció | 21/03/2022  19:50

El Cadet A del Bàsquet Manresa visitava la pista del CB Sant Josep de Badalona, equip cuer a la classificació. Tot i això no es podia desmerèixer ni l’equip, ni l’entrenador Xavi Garcia, entrenador que coneix molt bé al Manresa, al seu tècnic Esteve Caballol i que sempre sap com posar impediments al joc ADN vermell. A més, la pista badalonina és de les més complicades del grup. Així, el partit tenia força alicients, més tenint en compte les baixes lesió de dos jugadors importants pels manresans.

El partit començava amb les defenses dominant el joc i on era molt difícil anotar. El Sant Pep controlava molt bé el balanç defensiu i això feia que el Manresa no pugués imprimir el seu ritme de joc. El fet de no agafar rebits i poder córrer feia que els visitants tiguessin molts problemes a l’hora d’atacar amb 1c1, ja que el físic local era més important. Tampoc estaven encertats ni als tirs lliures ni en el tir exterior. D’aquesta manera es feia verdaderament difícil posar distàncies i el quart acabava 14 a 18, només 4 punts per sobre.

En el segon, poc canviava el guió. Els manresans no podien despenjar-se en el marcador i les distàncies, tot i comandar sempre en l’electrònic, mai superaven els 8 punts. Els locals, en canvi, sempre trobaven la manera de remuntar punts quan els vermells obrien massa forat. Al descans, 28 a 34. Baixa anotació per un Manresa acostumat a anotar amb certa facilitat però bona defensa per no permetre cap concessió als locals.

A la represa, màxima igualtat a pista, amb el mateix padró de la primera meitat. Els manresans no aconseguien anotar ni els triples ni els tirs lliures i, així, el Sant Josep podia retallar diferències i acostar-se al marcador. Al minut 30, 47 a 54. Els últims 10 minuts serien decisius.

En el darrer període, tots dos equips sabien que qualsevol error els podia penalitzar. Els visitants aconseguien agafar una distància de 10 punts però els badalonins, després d’un temps mort, reaccionaven i ajustant la defensa i pressionant podien retallar-ho fins a només 3 punts. I quan putjor ho estaven passant, els vermells podien anotar finalment de tres (primer triple del partit) i això descol·locava als locals. Les defenses seguien amb el frec a frec mostrat durant tot el partit i, a manca de 3 minuts, el Bàsquet Manresa comença a accelerar a nivell defensiu. El canvi funciona i poden colapsar l’atac del Sant Pep, comencen a perdre pilotes que permeten córrer als visitants. La velocitat de les contres i un segon triple anotat, posava el +10 i, això, quasi podia trencar el partit. A partir d’aquí, calia gestionar el resultat i l’avantatge. Així, els manresans s’enduien la victòria cap a la capital del Bages per un resultat de 63 a 76.

FITXA TÈCNICA:

Coalci CB Sant Josep A: Navarro 1, Gil 8, Garcia 0, Moyano 5, Morales 8, Gomez 2, Rojas 5, Bellavista 11, Bellot 6, Pujol 0, Teruel 0, Sempere 17.

Bàsquet Manresa A: Navarro 9, Alocen 0, Lopez R 2, Guitart 9, Sao 0, Noguera 7, Rosell 19, Lopez L. 20, Cors 0, B.Rodriguez 4, Gaspa 0, U.Rodriguez 6.

Parcials: 14-18 ; 14-16 ; 19-20 ; 16-22