Gran resultat d’Oriol Nájar a l’estatal sub-8 d’escacs


Imatge dels moments previs a l’inici d’una de les rondes, amb el pare de l’Oriol animant-lo. | FJ

 

Campionat d’Espanya d’Escacs Individual Sub-8

 




Redacció | 24/06/2019  17:50

Oriol Nájar (Fundació Joviat) va finalitzar en dinovena posició en la seva primera participació en un campionat d’Espanya individual

El campionat sub-8 es va disputar, un any més, a la localitat granadina de Salobreña, del vint al vint-i-tres de juny. El ritme va ser exigent: nou rondes de 45 minut amb 15 segons d’increment en només cinc dies. Hi van participar noranta-nou jugadors, amb onze representants catalans.

Oriol Nájar, que venia d’obtenir la sisena posició al campionat de Catalunya l’abril passat, va confirmar la seva progressió. Malgrat que a la primera ronda no va passar el tall (sortia el 72è del rànquing) es va estrenar amb victòria a la primera ronda. De les quatre següents rondes només en va poder guanyar una, la tercera; els pronòstics no eren bons. Però l’Oriol va recuperar la confiança i va anotar quatre victòries seguides en les darreres rondes que el van situar dinovè a la classificació final, amb 6 de 9 punts.

La resta de jugadors catalans van fer un molt bon paper, amb cinc escaquistes entre els 20 primers, destacant Isaac Herman i Gerard Jurca, que van finalitzar primer i tercer respectivament, un resultat que no es produïa des del 2012.

La darrera setmana de juny i la primera de juliol es disputaran els campionats de les categories sub-10 i sub-12, també amb representació bagenca: Marc Tarragó (Balsareny-Sallent UE), Èdgar Vázquez (Fundació Joviat), Oriol Pelegrín (Fundació Joviat) i Pol Torres (Fundació Joviat) en sub-10 i Dan Clotet (Fundació Joviat) i Èric Iborra (Fundació Joviat) en sub-12.

 




Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies