L’Unicaja , campió de la Copa ACB 2023 !!!

Imatge dels campions | XF – Gus Carrasco

Lenovo Tenerife 80 – Unicaja 83

Eli Mata | 19/02/2023  21:23

Final de la Copa del Rei ACB 2023, que es celebra a Badalona, al pavelló Olímpic. S’enfrontaven el Lenovo Tenerife i l’Unicaja. Començava amb els illencs posant-se per davant. Els andalusos reaccionaven i capgiraven  l’electrònic amb un triple de Barreiro (5-7). A partir d’aquest moment el domini era pels verds que establien diferències de 2-4 punts. Els aurinegres no s’arronsaven i Jaime Fernández empatava a 14 (9′). El quart acabava 16-17 amb triple al darrer sospir de Kalinoski.

Al segon, Kalinoski anotava de sortida i Huertas empatava a 19 amb un triple impossible al darrer segon de possessió. Responia Alberto Díaz i Shermadini encadenava dues cistelles sota aro. El partit era un “teva meva” on cap dels dos es podia distanciar (23-24, 14′). Les alternances al marcador eren constants i quan el Tenerife, amb triple de Doornekamp, es posava 4 punts per sobre, Ibon Navarro aturava el partit. Però la piconadora canària no s’aturava i clavava un 8-0 que descol·locava als verds (33-26, 17′). Barreiro trencava la sequera i Perry els acostava a 3 punts. Després de tirs lliures, un 2+1 d’Ejim i un triple de Kalinoski, s’arribava al descans amb un resultat de 39 a 37, amb un nou triplàs impossible (llençat des de casa seva) de Marcelinho Huertas.

A la represa, capgirava l’Unicaja amb un 2+1 de Brizuela i dos lliures d’Osetkowski (39-42, 22′). La reacció aurinegra no es feia esperar i dues cistelles de Shermadini i una de Huertas retornaven el domini als illencs (48-44, 25′). El base brasileny havia posat la directa i disparava l’avantatge (53-44, 26′). Trencava la dinàmica Kalinoski amb un nou triple i l’intercanvi posterior de cistelles beneficiava qui anava per davant. Kalinoski i Carter, amb dos triples, acostaven als andalusos (58-57, 29′). El quart finalitzava amb empat a 60 amb un nou triple del número 11 dels verds.

Els darrers 10 minuts arrencaven amb petits parcials per cada equip i alternances al marcador. Un cop l’Unicaja capgirava l’electrònic al seu favor, eren ells les piconadores i posaven terra pel mig (69-77, 37′). Els darrers minuts eren de tirs lliures i uns andalusos amb molta més gana de títol. Al final, victòria dels homes d’Ibon Navarro per 80 a 83.