Un accident durant els entrenaments obliga a Ander Mirambell a renunciar a disputar el Mundial de skeleton


Imatge del cop, patit entre les corbes 12 i 14 del traçat, un dels més ràpids del món. | IBSF

 

Una commoció derivada d’un accident durant els entrenaments de dimecres, a la zona més ràpida del circuit, l’ha convidat a no participar en la prova per recomanació mèdica.

Ander confessa haver pres la decisió més dura de la seva carrera esportiva per prudència i per no hipotecar la seva temporada 2019-2020.

 
Redacció | 07/03/2019  17:22

Un accident durant els entrenaments ha forçat a Ander Mirambell a renunciar a participar al Mundial de skeleton, que arrencava avui al circuit de Whistler, Canadà. L’espanyol, afectat per una commoció, ha ratificat la decisió, aconsellada pels metges, en aixecar-se avui dijous. Mirambell tanca amb això una temporada difícil però que, tot i les lesions, el manté entre els elegits per a la Copa del Món 2019-2020.

El veloç traçat de Whistler no ha tingut clemència amb Ander Mirambell, castigant en forma de dur accident un error de pilotatge durant els entrenaments de dimecres: “Ha estat un error meu. En el revolt 12 vaig apurar massa el sostre, vaig colpejar a la sortida, em vaig saltar fins i tot la 13, vaig entrar malament a la 14 i vaig colpejar de nou a la paret. Vaig aconseguir salvar miraculosament l’últim revolt, al qual gairebé entro amb el trineu del revés a més de 130 km / h, cosa que, d’haver passat, hauria revestit unes conseqüències molt més greus “. Tot i la dimensió del cop, Ander ha persistit fins a l’últim moment per poder prendre la sortida: “Vaig baixar del trineu completament ‘grogui’. El responsable mèdic circuit  va apuntar en aquell moment a una commoció, i que amb els símptomes que tenia em treuria de la competició immediatament, però va optar per donar-me crèdit i esperar. Em feia molta il·lusió participar al Mundial, i per això he seguit fent els exercicis de preparació, però uns dies després he de confessar que no estic a punt. He competit amb el creuat trencat, amb la clavícula i un dit fracturat … però aquesta vegada, amb el cap tocat, no. El meu cor em demana competir, però la raó i els metges ho desaconsellen, així que per una vegada a la vida els hi farem cas. És la decisió més difícil que he pres mai, però en el circuit on estem, superant els 145 km / h no seria el més prudent. Aquest incident em recorda al que vaig patir a Cesana la temporada 2009-2010, i llavors vaig competir al dia següent. Allò va ser una bogeria, i en l’esport cal aprendre de les coses, sobretot quan no es fan bé “.

Aquest incident posa el punt final a una temporada que Mirambell resumeix d’aquesta manera: “Ha estat una campanya positiva, perquè hem salvat la copa del Món tot i la lesió a l’esquena, i també trist, perquè no he estat en condicions de competir. Hem fet un pas endavant a nivell de material -gràcies a la Federació- i pilotatge. Ara és important continuar l’evolució de l’equipament de cara a la pròxima campanya, perquè estem a les portes d’un canvi de normativa i amb variació en els pesos del trineu. Ara toca, en primer lloc, recuperar-se de la commoció, que em portarà una setmana, i el més important, localitzar la lesió a l’esquena, recuperar aquesta vèrtebra i començar a pensar en la temporada que ve. Hi ha campanyes que són bones, altres no tan bones i algunes que són poc bones, com aquesta, però demostra que tot i de competir lesionats podem estar entre els 20 millors. Agraeixo a tots els que heu empès el trineu en un any tan dur pel que fa a rendiment. M’he sentit molt acompanyat en tot moment “.

Més informació en els comptes de Social Media d’Ander Mirambell: Facebook (facebook.com/anderskeleton), Twitter i Instagram (@anderskeleton), ia la seva pàgina web: andermirambell.com.