Victòria treballada del Cadet A del Bàsquet Manresa a Badalona

Imatge d’arxiu de l’equip | XF – Gus Carrasco

CC CADET MASCULÍ PREFERENT – FASE PRÈVIA – GRUP 01
Coalci CB Sant Josep A 80 – Bàsquet Manresa A 92

Redacció | 17/10/2021  22:30

El Cadet A del Bàsquet Manresa jugava, dissabte a la tarda, l’últim partit de la primera volta a Badalona, contra el CB Sant Josep. El partit va ser altament ofensiu per part de tots dos equips i d’extrema igualtat fins que només quedaven uns 3 minuts pel final, quan el Manresa va trencar el partit amb un 2 a 12 de parcial.

El plantejament inicial era de respecte màxim per l’equip contrari, en clara posició ascendent i que té molt clares les seves idees de joc: el seu joc de 1c1, el seu bloqueig directe i el control del seu rebot ofensiu. El fet de venir de guanyar al Barça feia que fos molt important per l’equip mantenir la il·lusió i el respecte per poder tirar endavant aquest nou matx i no confiar-se.

El partit començava amb intercanvi de cistelles i el 7 a 12 al minut 3, semblava que mostrava que els visitants podien intentar trencar el partit. Però res més luny de la realitat. La reacció local no es feia esperar i aconseguien capgirar el marcador (14-13). A partir d’aquí, nou intercanvi de cistelles ràpides, amb un mal nivell defensiu, que feia que el període es tanqués per un 23 a 26 pels vermells. A nivell ofensiu, el Manresa estava bé, amb 26 punts anotats, però rebre’n 23 ja no era tant ideal.

Al segon quart, els visitants sortien bé i aconseguien el primer avantatge clar (23-33). Els locals seguien anotant però també ho feien els homes d’Esteve Caballol. I quan semblava que es podia, aquest cop si, trencar el partit, els locals reaccionaven de nou i responien amb un parcial de 12 a 2 i posar el 37-39 a l’electrònic. L’ofensiva manresana pecava de confiança i els seus tirs, sovint massa ràpids, provocaven que el Sant Pep pugués contraatacar amb velocitat. Els vermells podien frenar aquesta situació i, amb un nou intercanvi de cistelles, el partit es tornava a igualar abans de marxar a vestuaris (47-49). Ofensivament seguien encertats però preocupava l’alta puntuació rebuda.

Al descans, l’equip aprofita per comentar aquest fet. Cal que tot l’aspecte defensiu del 1c1, de les ajudes i de control del rebot defensiu millori, ja que estava fallant i no permetia desplegar el joc ofensiu habitual. Així mateix el tècnic els assenyala que la selecció ofensiva no està prou treballada i que han de moure més la pilota i moure’s més sense ella.

L’equip manresà comença el tercer període controlant molt més tots aquests aspectes però apareix un nou factor que fins aquell moment no havia fet acte de presència a pista: el tir exterior local. En 4 minuts, el Sant Josep anota tres triples i això fa que els vemells no puguin desempallegar-se del rival. És més, al minut 25, el resultat era de 62 a 61 pels locals. Un nou intercanvi de cistelles podia fer pensar que la defensa havia millorat però la realitat és que els vermells continuaven tenint problemes en aquest aspecte. El quart es tancava 68 a 71 i tot obert.

A l’inici del darrer període, una bona ofensiva els feia agafar una distància de 5 punts però no anaven més enllà. En aquest moment del partit succeïa un fet important: un bon parcial manresà denotava que es podia agafar un avantatge de 10 punts i això podia posar nerviosos als locals i, en conseqüència, arribarien les precipitacions però això no passava. Tot al contrari. Amb un triple i dues cistelles, els badalonins es posaven només un punt per sota al minut 36. Un nou intercanvi feia que s’arribés al 78 a 80 (37′). En aquest moment del partit, el Manresa es trobava un rival més previsible (veient que podien guanyar, els entraven nervis i, amb ells, la precipitació) i treien el seu caràcter i ADN guanyador. L’equip guanyava en solidesa defensiva i aconseguien el 78-88 a un minut pel final. Els locals ja no tenien cap opció i el Manresa acaba enduent-se el partit per un “maquillat” 80 a 92, que no reflexava la igualtat mostrada durant la major part del partit.

En resum, partit per reflexionar i per adonar-se que no hi ha rivals fàcils i que s’ha de respectar a tothom. També recordar que no sempre s’anotaran 92 punts per guanyar un partit i que una de les ensenyes de l’equip és la defensa.

FITXA TÈCNICA:

Coalci CB Sant Josep A: Montane 2, Navarro 8, Gil 15, Garcia 8, Moyano 3, Morales 11, Gomez 0, Prats 1, Bellavista 5, Pujol 0, Teruel 17, Sempere 10.

Bàsquet Manresa A: Garrós 0, Navarro 15, Alocen 21, Lopez R 9, Gaspa 2, Guitart 12, Noguera 0, Rosell 15, Lopez L. 14, Cors 0, Rodriguez 4.

Parcials: 23-26 ; 24-23 ; 21-22 ; 12-21