El BAXI Manresa guanya in extremis el Coviran Granada

Imatge de Badio en una jugada del partit | ACB Photo – F. Rodriguez

El BAXI Manresa es va emportar davant del Coviran Granada un duel en què sempre va estar a remolc (84-87). Els 28 punts d’un desfermat Harding (28 val) van eclipsar l’exhibició de Bropleh (26)

EFE | 01/10/2022  23:24

El BAXI Manresa, liderat pel nord-americà Jerrick Harding (28 punts), va aconseguir la seva primera victòria de la temporada en vèncer aquest dissabte per 84-87 un bon Coviran Granada, que va fallar en els atacs finals per tirar per terra un partit en què gairebé sempre va anar per davant al marcador.

Hi va haver molt de ritme i velocitat en un inici de partit igualat que va començar a desequilibrar el quadre local amb un parcial de 8-0 (20-14, m.7), encara que el nord-americà Marcus Lee va mantenir els visitants a prop amb sis punts anotats de forma consecutiva (25-20 al final del primer quart).

El Coviran Granada, amb un joc vistós, va estirar el xoc (30-22, m.11), però va ser neutralitzat pel BAXI Manresa amb un parcial de 0-10 liderat per Harding amb tretze punts als tretze primers minuts de joc.

La millora defensiva dels visitants la va destrossar el també nord-americà Thomas Bropleh, que amb onze punts al segon quart, entre ells tres triples, va permetre una altra empenta local al marcador per al 44-36 del descans.

Bropleh va continuar bombardejant el cèrcol visitant a la represa (55-43, m.23) i el BAXI Manresa només va poder respondre amb els punts de Harding, encara que els locals van desaprofitar al final del tercer quart l’opció de deixar el xoc sentenciat amb diverses pèrdues de pilota seguides quan més desesperats estaven els catalans, als quals van donar vida (62-59, m.28).

Juampi Vaulet va col·laborar als minuts decisius amb Harding perquè el seu equip pogués fer la goma a l’electrònic i el Covirán, errant quan es va veure a prop del triomf i erràtic des del tir lliure, no va liquidar el xoc, mentre que un triple de Dani Pérez va posar l’emoció a dalt de tot amb menys de dos minuts per endavant (82-81).

Un parcial visitant d’1-9 en els moments calents del duel va permetre a l’equip que dirigeix ​​Pedro Martínez posar-se per davant a l’últim minut i rendibilitzar la seva renda fins al final per poder assolir el primer triomf del curs.

FITXA TÈCNICA:

84 Covirà Granada (25+19+21+19): Renfroe (6), Tomàs (4), Bropleh (26), Maye (18), Felici (9) -cinc inicial- Niang (9), Christian Díaz (4) ), Costa (6), Iriarte (0), Prince Ali (2), Jacobo Díaz (0).

87 Baxi Manresa (20+16+24+27): Dani Pérez (9), Bortolani (7), Vaulet (10), Harding (28), Hamilton (10) -cinc inicial- Valtonen (2), Marcus Lee ( 6), Badio (11), Tyson Pérez (0), García (0), Steinbergs (2), Sagnia (0).

Àrbitres: Antonio Conde, Jorge Martínez i Roberto Lucas. Van excloure per cinc faltes el local Bropleh (m.40).