El sènior A del Manresa CBF força una pròrroga i acaba guanyant l’Ebae Sese

Imatge d’una jugada del partit | XF – Gus Carrasco

Copa Catalunya Femenina – Fase Prèvia – Grup 1
Manresa CBF A 58 – Ebae Sese A 53

Manresa CBF | 09/03/2023  07:45

Partit corresponent a la 18a jornada de Copa Catalunya entre el sènior A del Manresa CBF i el Ebae Sese A, que es jugava al Pavelló Nou Congost.

L’inici de partit ha començat amb un Manresa estelar, amb un parcial de 8-0 (2 triples de Sira) que posava un inici demolidor. Però la resposta no s’ha fet eperar i el SESE pagava amb la mateixa moneda i eren elles qui tornaven un altre parcial de 0-8 (2 triples de Ferreri). Per tant, manresanes i barcelonines empataven el partit. El SESE, després de la reacció, era l’equip que aconseguia dominar ja el ritme del partit, sobretot gràcies al seu gran treball de rebot ofensiu. El primer quart es tancaria amb el 14-18.

El segon període les manresanes intentaven canviar el ritme del partit, però les males lectures en les passades i el mal control de rebot, no aconseguien que puguessin posar-se per davant al marcador. A la mitja part, s’arribaria amb el 22-23.

El tercer període les bagenques, que començaven a sentir-se més còmodes en el partit, eren més dominadores en el ritme i amb un grau més d’intensitat defensiva, aconseguien capgirar al marcador amb un 37-34. Però en aquest moment, el SESE tenia la capacitat de tornar-se a posar per davant i arribar al final del 3Q amb el 37-42. Les bones sensacions manresanes havien desaparegut per complet aquest tram final.

Ja en l’últim període, les impressions manresanes i la falta d’encert per part dels dos equips era el detonant d’un partit molt travat i poc vistós. El SESE aconseguiria dominar-lo fins a posar-se 41-48 a falta d’un minut i mig. Les manresanes estaven enfonsades, però un 2+1 de Gener donava un perit bri d’esperança a les bagenques. Amb el 44-48, entraria la jugadora determinant d’aquest final, Jana Garcia, que amb el 44-49 clavava un triple de més de 7 metres i tant sols a falta de 10 segons amb dos tirs lliures empataria el partit a 49. Una gran defensa d’equip en l’última possessió de les de Barcelona, feia portar el partit a la pròrroga.

A partir d’aquí les manresanes aconseguirien sumar de tir lliure amb sang freda a càrrec de Paula Gili, per endur-se una important victòria.

La setmana que ve les manresanes tornen a jugar dimecres davant el SAFA Claror.

FITXA TÈCNICA:

Manresa CBF A: S.Beltran 8, Garcia 8, Sall 1, N.Beltran 3, Caro 0, Soteras 0, Junyent 0, Gras 0, Rovira 0, Martí 13, Gener 9, Barghout 16.

Ebae Sese A: Galmés 2, Hualde 5, Lago 2, Cortés 3, Ferreri 10, D.Moreno 5, Gonzalez 3, Romera 6, Cabello 11, P.Moreno 0, Querol 6, Cano 0.

Parcials: 14-18 ; 8-5 ; 15-19 ; 12-7 ; 9-4