El sènior femení del CATCENTRAL obté una victòria de mèrit al camp del rival directe en la classificació per a les semifinals de la Primera Divisió

Imatge d’arxiu | XF – Gus Carrasco

CR Spartans 35 – Cat Central 53

Manresa RC | 07/02/2023  17:34

Partidàs de les noies del sènior femení del CAT CENTRAL al camp de la Font Verda de Granollers aquest dissabte davant del rival més directe en la taula classificatòria quan falten dues jornades perquè s’acabi la lliga regular. L’antecedent del partit de l’anada al Congost (victòria local, 34-33) ja feia preveure que no seria gens fàcil doblegar les del CR Spartans. I tot i la diferència de punts del marcador final 34-53, la veritat és que les osonecbagenques van haver de suar de valent per aconseguir un triomf que va tenir molt mèrit.

És cert que les locals partien d’inici amb desavantatge perquè no van poder presentar una alineació completa. Només 13 jugadores a la gespa tot i que, des de l’inici, es va veure que totes elles estaven disposades a deixar-se la pell per guanyar i defensar la seva posició a Primera. De fet, la victòria del CAT CENTRAL ha significat un “sorpasso” a les vallesanes que arribaven a aquest partit a la quarta posició de la classificació que dona dret a les semifinals. Ara, són les noies de Pere Carrillo les que tenen 2 punts d’avantatge quan falten dues jornades, i amb un calendari similar. Emoció que no falti, fins a la darrera jornada.

Les locals van dominar en el marcador des de bon començament. Aprofitant-se de les fredes arrencades de partit a què ens tenen acostumades les del CAT CENTRAL. Les visitants no es van poder posar per davant en el marcador fins al minut 24 (21-26). Fins llavors, l’equip amfitrió defensava com una roca el centre del camp i anotava amb claredat marques i transformacions.

El Cat Central, però, no havia perdut els nervis i havia sabut mantenir desavantatges curts. L’equip entrava en calor més o menys al mateix temps que arribava, amb el pas dels minuts, l’inevitable desgast físic de les espartanes. Del 21-12 (min. 16) es va passar a un 21-43, (min. 50) que semblava que podia ser definitiu. Res més lluny de la realitat perquè des d’aquest moment i amb la pèrdua per lesió Victòria Silveira i Cristina Elié (min. 51), les noies de Carrillo van entrar en una fase de desconcert i de pèrdua de concentració que podria haver resultat fatídica. L’equip local va entrar en ratxa i va sumar dos assaigs amb transformació en menys de 8 minuts (35-43) i uns pocs minuts després encara va estar ben a punt de posar-se a només un punt si no fos perquè la carrera cap al try va ser interrompuda a temps per la defensa, en aquell moment a cara de gos, del CAT CENTRAL.

Ara, les que perdien els ànims eren les locals que veien com havien tingut a tocar la culminació de remuntada. Havien perdonat i, el rival va tenir temps per reaccionar amb dos assaigs més per poder gaudir de la victòria, i dels punts de bonificació afegits.

ALINEACIÓ: Marina Bertran, Claudia Rojano, Victòria Isabel Silveira, Cristina Elié, Raquel Martínez, Nabia Adillon, Maria Prat, Lara Ventura, Erin Yuste, Meritxell Pujolassos, Meritxell Molina, Núria Jordà, Maria Sort, Nuna Martín, Martina Guirado. També van jugar: Meritxell Esturi, Brenda Dos Ramos, Alba Albarellos, Virginia Arranz.
Entrenador Pere Carrillo.

ÀRBITRE: Isaac Llorente Santos, que va expulsar temporalment la jugadora de l’Spartans Georgina Andreu per joc brut (min.39).

DESENVOLUPAMENT DEL MARCADOR DEL PARTIT.