“Estic a una categoria molt maca d’entrenar”

entrevista-carlos-lopez-2_783x512
Carlos López, a la banqueta del Gimnàstic Parc

 

A les portes d’un derbi manresà, hem parlat amb Carles López, entrenador del Juvenil A del Club Gimnàstic de Manresa que enguany debuta a la categoria de Juvenil Nacional. Us deixem les seves reflexions.

7 punts de 9 possibles, debut somiat o una sorpresa?

“Bé, al final jo, les sorpreses en futbol les crec poc. Entenc que són resultats que venen d’un treball que semblava, a pretemporada, que no s’acompanyava amb els marcadors, però hem seguit amb la mateixa idea, la predisposició dels nois ha estat magnífica als entrenaments i per tant entenem que, més que sorpresa, és el resultat del treball i estem molt contents i una mica sorpresos de tenir 7 punts d’inici en aquesta lliga, que és tant difícil.”

Tenir un juvenil a la Lliga Nacional, era un somni o una obligació per a un club com el Gimnàstic?

“Jo crec que, quan vaig arribar aquí, era més una obligació pel fet que portaven uns quans anys que el club estava treballant molt bé, els ascens de l’Infantil A i del Cadet A, a Divisió d’Honor. Així, la cirereta del pastís que ens faltava era l’ascens del Juvenil A. Si que és veritat que el club ha treballat molt, sobretot en Sergi Martínez, director esportiu, com n’Adrià Talavera, coordinador. La plantilla quan vam arribar era bona, després l’hem retocat per millorar-la una miqueta, però si que és veritat que era una obligació. Al final va anar molt bé i has de tenir grans reptes per créixer com a club i nosaltres els vam tenir. El club ens ho va posar tot a la nostra disposició i es va poder fer.”

La plantilla ha canviat molt respecte a la de la temporada passada?

“Nosaltres hem mantingut bastants jugadors dels de l’any passat. Si que és veritat que els puntals fonamentals eren 6 xicots que eren de tercer any que es van quedar aquí a preferent, tenint ofertes d’equips de categories superiors, i que ens van ajudar moltíssim. Després hem sigut bastant coherents. La gent que està amb nosaltres de primer i segon any, els hem mantingut. I llavors, fins a 23 jugadors, doncs tenim una plantilla àmplia, n’hem fitxat. La base de l’equip de l’ascens hi és.”

Quins són els seus objectius de la temporada? Quins objectius li han marcat des del club?

“Estic molt content perquè, des del club, els objectius mai me’ls han plantejat. Ells estan contents amb la meva feina, jo estic content per tot el tracte que he rebut des de que vaig arribar aquí. I al final, jo els dic als nanos: la lliga nacional és la lliga més igualada que hi ha en tot el futbol base. Els objectius els donarà les primeres 12 ó 13 jornades. En el pas d’aquestes jornades veurem on realment és el nostre sostre i intentarem buscar, segur, un objectiu que sigui molt ambiciós. Parlar d’ascens em sembla una barbaritat però, al final, si a la jornada 15 estem en aquestes condicions, ho lluitarem, evidentment. No tenim por a intentar-ho.”

Quan temps porta exercint d’entrenador?

“Aquesta és la 15a. temporada. Vaig començar molt jove a l’equip del meu barri, a Can Rull. Vaig passar per totes les categories. Vam pujar un equip Aleví a preferent, que per ells era una cosa impensable. Després vaig fitxar pel Mercantil on vaig estar-hi 7 anys. Allà ho he portat tot: Aleví A, Infantil A, Cadet A. Després hi va haver un impàs d’un any i mig que vaig anar a l’Espanyol a treballar la captació i la metodologia i encara seguia entrenant al Juvenil B del Mercantil i l’any passat, després de 7 anys, vaig signar pel Nàstic.”

Aquesta categoria, a més de ser un aparador pels jugadors, també ho és pels entrenadors. Quines aspiracions té?

“Si que és veritat que és una categoria on els entrenadors també estem una mica més exposats i més arribar a la meva edat a lliga nacional és difícil. No hi ha gaires casos de gent tant jove. Jo el que vull és gaudir i m’ho passo molt bé. Evidentment un, com a entrenador, és ambiciós i vull poder arribar al màxim que pugui. Ara mateix professionalment estic molt satisfet. No tinc pressa per anar a divisió d’honor ni d’anar a un primer equip. Jo vull viure el moment. Ara mateix estic molt content, estic a una categoria molt maca d’entrenar i estic molt feliç. Suposo que el temps dirà.”

Manresa compta amb 2 equips en aquest categoria, cosa que afavoreix a la ciutat, però, afavoreix també al potencial dels equips?

“Això té dues vessants: per la comarca és molt bo. Al final tens dos equips a nacional i és superpositiu. És veritat que tenir -los fa que tinguis els jugadors repartits, per tant potser, amb un equip, seria molt més potent que amb dos. Però penso que aquí hi ha molts equips i la comarca se’n pot beneficiar.”

Aquest cap de setmana hi ha derbi, que n’espera?

“Com a entrenador, per mi són tres punts més. Val igual que el partit anterior i que els que vindran. És un derbi, és el primer cop que es fa a lliga nacional i per nosaltres té un petit alicient més. Jo tinc jugadors que són del Nàstic des de sempre, la gent de la coordinació del club són del Nàstic i és un partit una mica especial. Sembla que si el guanyes, tens 3 punts i, a més, és bonic de guanyar. Jo no soc el típic entrenador que tira pilotes fora. A mi em fa il·lusió i si puc guanyar un derbi, són 3 punts a més d’un alicient extra per guanyar a un rival de la ciutat, sempre que sigui ben entès, amb molta esportivitat i que el partit sigui molt bonic.”

Influirà l’inici tan diferent dels dos equips?

“Jo crec que no influeix. Estem a principi de temporada i el Manresa estic segur que ha tingut un calendari més complicat. L’inici d’ells no ha estat positiu però jo crec que, a l’hora del derbi, jo no hi crec en el fet que ells portin 0 punts i tinguin més necessitat de guanyar. Al final, la lliga és molt llarga i aquests punts ens valen igual a nosaltres que a ells.”

Sempre hi ha hagut rivalitat entre les dues entitats i, fins i tot ara, la relació entre ambdós no passa pel seu millor moment. Creu que això influirà en l’ambient del partit?

“Jo espero que no. Crec que aquesta rivalitat ha ser purament esportiva i molt sana. Si que és veritat que jo, des de la meva posició d’entrenador m’és més fàcil dir que hi ha el tema de dos nanos que els tenen a la grada des de fa un mes i que és una cosa que jo no entenc. Entenc la rivalitat dels clubs però el que estan fent amb aquests nois és totalment il·lògic. Que pugui estar més caldejat a fora del camp, espero que no, perquè és un tema que s’han de posar d’acord els presidents, la junta directiva. Però si que m’agradaria dir que tot això em sembla una barbaritat. Són dos nois que volen jugar a futbol i espero que no influeixi a l’hora del partit. Espero un partit bonic, que els dos equips juguem molt bé.”

I finalment, un pronòstic pel dissabte?

“Jo el pronòstic sempre el tinc clar. Guanyarem nosaltres perquè jo tinc confiança amb els meus. Hem treballat molt bé i segur que guanyarem.”
Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies