El BAXI Manresa derrota el Gran Canaria i s’adjudica el Ciutat de Maó

Imatge de l’esmatxada de Sagnia en una jugada del partit | Antxon Castrejana – Bàsquet Menorca

Els bagencs, encara sense l’equip complet, van dominar des del principi i es van imposar al Gran Canaria a la final del torneig organitzat pel Bàsquet Menorca.

Bàsquet Manresa | 11/10/2022  23:24

El BAXI Manresa es va proclamar campió del torneig Ciutat de Maó després de vèncer el Gran Canaria a la gran final (86-66). Els bagencs, en pretemporada i sense alguns efectius al seu ‘roster’, van dur la iniciativa des del principi i no van patir per obtenir la tercera victòria en el tercer partit de pretemporada.

Els jugadors de Pedro Martínez van fer un gran inici de partit i van clavar un parcial inicial de 12-0, que va obligar el conjunt canari a demanar un temps mort. Posteriorment, el Gran Canaria començava a anotar, però el domini seguia sent dels vermells, que tancaven el primer quart amb nou punts de renda en l’electrònic (20-11).

En el segon, els illencs van reaccionar amb un 0-7 per situar-se a només quatre punts. No obstant, els manresans no es van posar nerviosos i van mostrar una superioritat física sota les cistelles. Això els va permetre tornar a obrir forat i arribar al descans amb un clar 43-27 gràcies a un dos més un de Olumuyiwa sobre la botzina.

En la segona meitat la tònica no va variar massa, i els bagencs seguien manant còmodament en el marcador davant un rival que, liderat per Inglis, no aconseguia acostar-se. Al final del tercer quart, triple de Dani Garcia i el duel ben encarrilat pel bàndol manresà (62-47).

En els deu darrers minuts no hi va haver massa història. Van servir, principalment, perquè els jugadors seguissin agafant rodatge, ja que el triomf final no va estar en perill en cap moment.

El proper compromís del BAXI Manresa serà dimecres a les 19:45, en el partit de presentació de l’equip davant els seus aficionats al Nou Congost. El rival serà d’entitat, ja que el Partizan, entrenat per Zeljko Obradovic, disputarà l’Eurolliga aquesta temporada.

86 BAXI Manresa I Harding 11, Bortolani 13, Tyson Pérez 8, Hamilton 11 i Olumuyiwa 11; Dani Garcia 7, Steinbergs 5, Sagnia 6, Coulibaly, Dani Pérez 3 i Badio 11

66 Gran Canaria I Bordón 2, Mutaf 3, Salvó 5, Shurna 11 i Diop 6; Serrano 10, Kljajic 5, Etxeguren 2, Pérez 6, De La Torre, Stevic 5 i Inglis 11

Parcials: 20-11, 23-16, 19-20, 24-19